Selenit proprietati

Σεληνίτης: ιδιότητες, οφέλη, σημασία, χρήση

Echipa Druzy

|

|

9 min

Ο σεληνίτης είναι ένας κρύσταλλος που συνδέεται με τον καθαρισμό των ενεργειών, είναι γνωστός για την ικανότητά του να φέρνει φως και εσωτερική ηρεμία. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τη σημασία και τα οφέλη του, από τους τρόπους με τους οποίους ο σεληνίτης μπορεί να καθαρίσει και να προστατεύσει τον ενεργειακό σας χώρο, μέχρι τους πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε στο διαλογισμό και την ενεργειακή θεραπεία στην καθημερινή σας ζωή.

«Υπό το φως του Σεληνίτη, αποκαλύπτεται η πολύτιμη σιωπή της ψυχής.

1. Ημιπολύτιμος λίθος σεληνίτης: οφέλη και ιδιότητες

1.1 Σεληνίτης: συναισθηματικά οφέλη


Τόνωση της συναισθηματικής επούλωσης: Ο σεληνίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τη διαδικασία συναισθηματικής επούλωσης, παρέχοντας μια αίσθηση ασφάλειας και προστασίας. Αυτό μπορεί να είναι επωφελές για όσους εργάζονται για να ξεπεράσουν τα τραύματα του παρελθόντος και να διαχειριστούν την κατάθλιψη που σχετίζεται με αυτά.


Απελευθέρωση αρνητικών ενεργειών: Ο σεληνίτης έχει την ικανότητα να διασκορπίζει και να εξαλείφει τις αρνητικές ενέργειες που συσσωρεύονται στο ενεργειακό σώμα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του στρες, του άγχους και άλλων συναισθηματικών εντάσεων. Αυτή η απελευθέρωση της συναισθηματικής έντασης μπορεί να φέρει μια αίσθηση ανακούφισης και χαλάρωσης.



Βασικά προϊόντα για να ξεκινήσετε:

1.2 Ιδιότητες του σεληνίτη - πνευματικό επίπεδο


Σύνδεση με υψηλότερες ενέργειες: Ο σεληνίτης είναι γνωστός για την ικανότητά του να ανοίγει και να εξαγνίζει ανώτερα τσάκρα, όπως το τσάκρα του στέμματος, διευκολύνοντας έτσι τη σύνδεση με θεϊκές και πνευματικές ενέργειες. Αυτό μπορεί να διευκολύνει το διαλογισμό, την προσευχή και άλλες πνευματικές πρακτικές, εντείνοντας βαθιές πνευματικές εμπειρίες.


Προστασία ενέργειας: Ο σεληνίτης χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει μια ενεργειακή ασπίδα γύρω από το άτομο ή τον ιερό χώρο του. Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των αρνητικών ενεργειών και να τις αποτρέψει από το να εισέλθουν στο προσωπικό σας ενεργειακό πεδίο, διευκολύνοντας έτσι μια ασφαλέστερη και καθαρότερη σύνδεση με τον πνευματικό κόσμο.


Καθαρισμός και καθαρισμός: Ο σεληνίτης είναι ένας εξαιρετικός καθαριστής ενέργειας, αφαιρώντας αρνητικές ενέργειες και μπλοκαρίσματα από το ενεργειακό πεδίο ή το χώρο ενός ατόμου. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την πρόσβαση σε καθαρότερες και υψηλότερες ενέργειες και να υποστηρίξει τη διαδικασία της μεταμόρφωσης και της πνευματικής ανάπτυξης.




«Πνευματικότητα δεν είναι να πολεμάς το σκοτάδι, αλλά να ανάβεις το φως».

Έκχαρτ Τόλε

1.3 Ιδιότητες σεληνίτη - νοητικού επιπέδου


Προώθηση μιας σαφέστερης προοπτικής: Με τον καθαρισμό των αρνητικών ενεργειών και την προώθηση καθαρότερης και φωτεινότερης ενέργειας, ο σεληνίτης μπορεί να βοηθήσει στην αποσαφήνιση του νου και να προωθήσει μια σαφέστερη και πιο αισιόδοξη προοπτική για τη ζωή. Αυτό μπορεί να διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων και τον χειρισμό δύσκολων καταστάσεων.


«Η διαύγεια του νου περιλαμβάνει το να βλέπεις τα πάντα όπως είναι, χωρίς να προσκολλάσαι σε αυτά ή να τα απορρίπτεις».

Ajahn Chah

1.4 Οφέλη του σεληνίτη – υγεία, σώμα


Ο σεληνίτης μπορεί να είναι μια θαυμάσια επιλογή για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας σας.


Μυϊκή χαλάρωση: Ο σεληνίτης μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των τεταμένων μυών και στην ανακούφιση της μυϊκής δυσφορίας. Η τοποθέτηση κρυστάλλου σεληνίτη σε τεταμένες περιοχές του σώματος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έντασης και να προωθήσει μια κατάσταση χαλάρωσης.


Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου: Η τοποθέτηση σεληνίτη κάτω από το μαξιλάρι ή κοντά στο κρεβάτι μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρα, ευνοώντας τον ξεκούραστο ύπνο και ένα πιο αναζωογονημένο ξύπνημα.


Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος: Ο σεληνίτης μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει στην εξάλειψη των ενεργειακών μπλοκαρισμάτων στο κυκλοφορικό σύστημα. Αυτό μπορεί να προωθήσει την καλύτερη κυκλοφορία και να υποστηρίξει τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.


Ανακούφιση πονοκεφάλων: Λόγω της ικανότητάς του να μειώνει το άγχος και την ένταση, το σεληνίτη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση πονοκεφάλων και ημικρανιών. Η τοποθέτηση κρυστάλλου σεληνίτη στο μέτωπο ή στην περιοχή του κεφαλιού σας μπορεί να φέρει μια αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης, μειώνοντας την ένταση του πόνου.


Πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε μορφή κρυσταλλικής θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης σεληνίτη, συνιστάται πάντα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή ειδικό για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την υγεία και την ευημερία σας ασφαλείς.

«Όσοι έχουν υγεία έχουν ελπίδα και όσοι έχουν ελπίδα έχουν τα πάντα».

- Αραβική παροιμία

2. Τα 10 κορυφαία οφέλη της ημιπολύτιμης πέτρας SELENIT

  • Καθαρισμός και επαναφόρτιση άλλων κρυστάλλων.
  • Επαγωγή ηρεμίας και χαλάρωσης.
  • Υποστήριξη της πνευματικής διαύγειας και συγκέντρωσης.
  • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
  • Εξισορρόπηση συναισθημάτων και σταθεροποιητική διάθεση.
  • Ενίσχυση θετικών κραδασμών και προστασία ενέργειας.
  • Τόνωση της δημιουργικότητας και της πνευματικής σύνδεσης.
  • Βελτίωση της διαίσθησης και των διαισθητικών δυνατοτήτων.
  • Βοηθήστε στη συναισθηματική επούλωση και την απελευθέρωση τραύματος.
  • Υποστήριξη της διαδικασίας της αυτογνωσίας και της προσωπικής ανάπτυξης.

Ο καθένας μπορεί να αισθανθεί και να ερμηνεύσει αυτά τα αποτελέσματα και τα οφέλη με μοναδικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και εμπειρίες. Σας παροτρύνουμε να αφήσετε τη διαίσθησή σας και τις αισθήσεις σας να σας καθοδηγήσουν.

«Οι κρύσταλλοι είναι ποιήματα σκαλισμένα από τα χέρια του χρόνου, κρατώντας μέσα τους τα μυστικά όλης της ύπαρξης».

3. Ενσωμάτωση του σεληνίτη στην καθημερινή ζωή, πρακτικοί τρόποι χρήσης

Ο σεληνίτης μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας ζωή με διάφορους τρόπους για να αυξήσετε την ευημερία και την ευημερία σας με συνέπεια.

3.1 Διαλογισμός, χαλάρωση, κρυσταλλοθεραπεία με σεληνίτη


Ο σεληνίτης μπορεί να είναι ένας ανεκτίμητος σύντροφος στο ταξίδι του διαλογισμού σας, βοηθώντας σας να επιτύχετε βαθύτερες καταστάσεις χαλάρωσης και επίγνωσης.

  • Επιλογή τόπου και θέσης: Βρείτε μια ήσυχη και ζεστή γωνιά όπου μπορείτε να καθίσετε ή να ξαπλώσετε για διαλογισμό. Ο σεληνίτης μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά σας, στο μέτωπο ή στο στήθος σας, ή απλά να κρατηθεί στο χέρι σας. Επιλέξτε τη θέση που σας κάνει να αισθάνεστε συνδεδεμένοι και άνετοι, αφήστε τη διαίσθησή σας να σας καθοδηγήσει.

  • Ρύθμιση πρόθεσης: Πριν αρχίσεις το διαλογισμό, διευκρίνισε την πρόθεσή σου. Μπορείτε να στοχεύσετε να χαλαρώσετε βαθιά, να καθαρίσετε το μυαλό σας ή να συνδεθείτε με την ενέργεια σεληνίτη. Να είστε ανοιχτοί και δεκτικοί σε ό, τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, χωρίς να ασκείτε πίεση στα αποτελέσματα.

  • Έναρξη διαλογισμού: Εστιάστε στην αναπνοή σας, εφιστώντας την προσοχή στην εισπνοή και την εκπνοή. Επιβραδύνετε τον ρυθμό αναπνοής σας και επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώνει όλο και περισσότερο σε κάθε αναπνοή. Ενσωματώστε την καταπραϋντική ενέργεια του σεληνίτη, φανταζόμενοι πώς σας περιβάλλει και σας γεμίζει με φως και ηρεμία.

  • Εξερευνώντας τις αισθήσεις: Παρατηρήστε τις αισθήσεις και τις σκέψεις που έρχονται και φεύγουν στο μυαλό σας. Να είστε ενήμεροι για τυχόν εντάσεις ή ανησυχίες και αφήστε τις σταδιακά να διαλυθούν. Οραματιστείτε την καθαρή ενέργεια του σεληνίτη να ρέει μέσα στο σώμα σας, καθαρίζοντας και εξισορροπώντας τα τσάκρα σας.

  • Ολοκλήρωση του διαλογισμού: Στρέψτε την προσοχή σας πίσω στην αναπνοή σας και στο παρόν. Νιώστε τον εαυτό σας να επιστρέφει στη συνείδηση σταδιακά και εύκολα. Ανοίξτε τα μάτια σας και αφιερώστε λίγα λεπτά για να αναλογιστείτε την εμπειρία σας και τι αισθανθήκατε.

3.2 Κοσμήματα σεληνίτη


Φορέστε κοσμήματα σεληνίτη όπως κολιέ, βραχιόλια ή σκουλαρίκια για να επωφεληθείτε από την κρυσταλλική ενέργεια με συνέπεια. Επιλέξτε κοσμήματα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας για να επιτρέψετε στην ενέργεια του σεληνίτη να ρέει αποτελεσματικά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φορώντας κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους σε επαφή με το δέρμα μπορεί να δημιουργήσει μια άμεση σχέση μεταξύ της λεπτής ενέργειας των κρυστάλλων και του σώματός μας. Αυτή η σύνδεση διευκολύνει μια σταθερή ροή ενέργειας σε ολόκληρο το ενεργειακό μας σύστημα, διατηρώντας την ισορροπία και τη ζωτικότητά μας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους γίνονται όχι μόνο αισθητικά αξεσουάρ, αλλά και διακριτικά εργαλεία αναζωογόνησης που μας περιβάλλουν κάθε στιγμή της ημέρας.

3.3 Πέτρα σεληνίτη στην τσέπη, το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας


Η μεταφορά ημιπολύτιμων λίθων στην τσάντα, το πορτοφόλι ή την τσέπη σας μπορεί να προσφέρει λεπτή και συνεχή υποστήριξη, φέρνοντας ισορροπία και θετική ενέργεια στην καθημερινή ζωή.


3.4 Τοποθέτηση σεληνίτη στο σπίτι σας



Υπνοδωμάτιο:

Τοποθέτηση: Ένα κομμάτι σεληνίτη στο κομοδίνο, κάτω από το μαξιλάρι ή στη γωνία του δωματίου φέρνει μια ήρεμη και εξαγνιστική ενέργεια.

Οφέλη: Βοηθά στη δημιουργία ενός ήσυχου και χαλαρωτικού περιβάλλοντος, ανακουφίζοντας από το άγχος και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου, προωθώντας την ξεκούραση και την αναγέννηση.


Σαλόνι:

Τοποθέτηση: Τοποθετήστε σεληνίτη σε κεντρικό σημείο ή σε τραπεζάκι σαλονιού για να καθαρίσετε και να φορτίσετε τον χώρο αναψυχής σας με θετική ενέργεια.

Οφέλη: Μείωση της έντασης και του στρες στο περιβάλλον, προώθηση της αρμονίας και της ηρεμίας στις οικογενειακές σχέσεις και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.


Γραφείο ή χώρος εργασίας:

Τοποθέτηση: Τοποθετήστε ένα κομμάτι σεληνίτη στο γραφείο σας για να υποστηρίξετε τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη λήψη αποφάσεων.

Οφέλη: Άρση των ενεργειακών μπλοκαρισμάτων, τόνωση της δημιουργικότητας και προώθηση μιας βαθύτερης σύνδεσης με εργασίες και δραστηριότητες εργασίας ή μελέτης.


Λουτρό:

Τοποθέτηση: Ένα κομμάτι σεληνίτη στην άκρη της μπανιέρας ή σε ένα ράφι βοηθά στον ενεργειακό καθαρισμό του χώρου και προάγει μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Οφέλη: Εξαλείψτε την αρνητικότητα και το συσσωρευμένο άγχος, υποστηρίξτε τη διαδικασία επούλωσης και αναγέννησης του σώματος και του πνεύματος.

druzy.gr: 


«Οι κρύσταλλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας, για να ενισχύσουν και να τονίσουν την προσωπική δύναμη που υπάρχει ήδη στον καθένα μας. 

Δρουν ως καταλύτες για την εσωτερική μας ενέργεια και τις δυνατότητές μας. Οι άνθρωποι κατέχουν μια εντυπωσιακή δύναμη θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης και οι κρύσταλλοι έρχονται να ενισχύσουν αυτή την έμφυτη δύναμη. Μπορούν να μας υποστηρίξουν στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης και της μεταμόρφωσης, φέρνοντας σαφήνεια και ισορροπία στη ζωή μας. 

Καλλιεργώντας μια συνειδητή σχέση με τους κρυστάλλους, μπορούμε να συνδεθούμε πιο βαθιά με τη δική μας δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας θεραπεία και προσωπική ανάπτυξη.

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτά τα θαύματα της φύσης, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Συστάσεις druzy.gr:

Πώς μπορώ να καθαρίσω το σεληνίτη;

Ο καθαρισμός του σεληνίτη είναι σημαντικός για τη διατήρηση της ενέργειάς του και την εξάλειψη της αρνητικότητας που συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου. Εδώ είναι μερικές αποτελεσματικές μέθοδοι καθαρισμού σεληνίτη:

  1. Σεληνόφωτο: Τοποθετήστε σεληνίτη σε εξωτερικούς χώρους, κάτω από το απαλό φως του φεγγαριού για τουλάχιστον λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Το φυσικό φως του φεγγαριού είναι γνωστό για την καθαριστική και ενεργοποιητική του δράση.

  2. Θαλασσινό αλάτι: Καλύψτε το σεληνίτη με θαλασσινό αλάτι για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Το θαλασσινό αλάτι έχει αρνητικές ιδιότητες απορρόφησης ενέργειας και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του κρυστάλλου.

  3. Χαλαζία: Τοποθετήστε τον σεληνίτη πάνω ή δίπλα σε ένα στρώμα κρυστάλλων χαλαζία. Ο χαλαζίας έχει την ικανότητα να ενισχύει και να καθαρίζει την ενέργεια του κρυσταλλικού σεληνίτη.

  4. Ήχος: Η έκθεση του σεληνίτη σε ιερούς ήχους, όπως αυτοί που εκπέμπονται από τις καμπάνες του Θιβέτ ή ο ήχος ενός τραγουδιού διαλογισμού, μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και την επαναφόρτιση της ενέργειάς του.

  5. Καπνός λιβανιού ή φασκόμηλου: Η διέλευση του σεληνίτη μέσα από τον καπνό του λιβανιού ή του φασκόμηλου είναι μια παραδοσιακή μέθοδος ενεργειακού καθαρισμού. Ανάψτε μια ράβδο θυμιάματος ή φασκόμηλου και αφήστε τον καπνό να τυλίξει τον κρύσταλλο για να αφαιρέσετε τις αρνητικές ενέργειες.

  6. Απεικόνιση: Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της πρόθεσης και της απεικόνισης για να καθαρίσετε τον σεληνίτη. Φανταστείτε ότι ένα ρεύμα καθαρού λευκού ή λευκού φωτός ρέει μέσα από τον κρύσταλλο, αφαιρώντας τυχόν ενεργειακές ακαθαρσίες.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να ορίσετε την πρόθεση ότι ο σεληνίτης καθαρίζεται ενεργειακά και επαναφορτίζεται για να διατηρήσει την ισχύ και τα ευεργετικά του αποτελέσματα.

Ποια είναι η έννοια του σεληνίτη;


Ο σεληνίτης συνδέεται με τον καθαρισμό και την αποσαφήνιση των αρνητικών ενεργειών, φέρνοντας φως και αρμονία στη ζωή σας. Θεωρείται πέτρα σύνδεσης με τη θεία σοφία και την πνευματική ανάληψη. Ο σεληνίτης βοηθά στην εξισορρόπηση των συναισθημάτων και των σκέψεων, προωθώντας μια κατάσταση εσωτερικής ειρήνης και πνευματικής διαύγειας. Χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό και τη φόρτιση άλλων κρυστάλλων και ενεργειακών αντικειμένων. Ο σεληνίτης μπορεί να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και τη διαίσθηση, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε βαθιά κατανόηση και εσωτερική καθοδήγηση. Συνδέεται με την πνευματική προστασία και την απομάκρυνση των ενεργειακών μπλοκαρισμάτων στο σώμα και το ενεργειακό πεδίο. Ο σεληνίτης χρησιμοποιείται στο διαλογισμό για να ανοίξει τα ανώτερα τσάκρα και να διευκολύνει την επικοινωνία με τους πνευματικούς οδηγούς ή τον πνευματικό κόσμο. Θεωρείται ένα ισχυρό εργαλείο για την ενεργειακή επούλωση και αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος. Ο σεληνίτης έχει μια απαλή και καθαρή ενέργεια που μπορεί να φέρει μια αύρα ειρήνης και κατανόηση στην καθημερινή σας ζωή.

Πώς μπορεί ο σεληνίτης να καθαρίσει άλλους κρυστάλλους;


Ο σεληνίτης μπορεί να καθαρίσει άλλους κρυστάλλους απορροφώντας και διασκορπίζοντας αρνητικές ή στάσιμες ενέργειες, αναζωογονώντας τους και αποκαθιστώντας την ενεργειακή τους δύναμη. Η τοποθέτηση κρυστάλλων δίπλα σε σεληνίτη ή σε πλάκα σεληνίτη για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και τη φόρτισή τους ενεργειακά.