Proprietati fluorit

Φθορίτης: ιδιότητες, οφέλη, σημασία

Echipa Druzy

|

|

11 min

Ο φθορίτης λάμπει ανάμεσα στους πιο συναρπαστικούς και ευέλικτους κρυστάλλους στον τεράστιο κόσμο πολύτιμων λίθων. Φορτωμένος με μια ζωντανή χρωματική παλέτα και μια ποικιλία ιδιοτήτων, ο φθορίτης μας γοήτευσεăΑ με την ξεχωριστή ενέργεια και την αινιγματική ομορφιά του. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το βάθος και τη δύναμη του φθορίτη, ξεκινώντας από το βαθύ νόημά του και προχωρώντας μέσα από τα μοναδικά οφέλη και τις ιδιότητές του. Θα ανακαλύψουμε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ενσωματώσετε αυτή την υπέροχη πέτρα στην καθημερινή σας ζωή.

«Ο φθορίτης είναι ένας θησαυρός της φύσης, ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων και των λεπτών ενεργειών που μας ωθούν να εξερευνήσουμε τα εσωτερικά μας βάθη και να λάμψουμε στο φως της δικής μας αυθεντικότητας».

1. Ημιπολύτιμος λίθος φθορίτη: οφέλη και ιδιότητες

1.1 Φθορίτης: συναισθηματικά οφέλη


Ο φθορίτης είναι ένας πολύτιμος λίθος που μας περιβάλλει με έναν ωκεανό αγάπης και συναισθηματικής υποστήριξης, βοηθώντας μας να συνδεθούμε πιο βαθιά με τον εαυτό μας και τους άλλους με αυθεντικό και αυθεντικό τρόπο.


Ενθάρρυνση της έκφρασης συναισθημάτων : Ο φθορίτης μας ενθαρρύνει να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς με τα συναισθήματά μας. Μας βοηθά να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας υγιή και εποικοδομητικά, χωρίς φόβο κριτικής ή καταπίεσης.


Βαθιά συναισθηματική θεραπεία :

Μας δίνει το χώρο και την υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τα οδυνηρά συναισθήματά μας και να βρούμε εσωτερική γαλήνη.



Βασικά προϊόντα για να ξεκινήσετε:

1.2 Ιδιότητες φθορίτη - πνευματικό επίπεδο


Εξισορρόπηση και ευθυγράμμιση των τσάκρα Ο φθορίτης λειτουργεί για να εξισορροπήσει και να ευθυγραμμίσει τα τσάκρας, βοηθώντας μας να βελτιώσουμε τη ροή της ενέργειάς μας και να μας ανοίξει σε βαθύτερες πνευματικές εμπειρίες. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο στην εργασία με το τσάκρα της καρδιάς και το τσάκρα του στέμματος, διευκολύνοντας τη σύνδεση με την παγκόσμια αγάπη και τη θεϊκή σοφία.

Τόνωση της πνευματικής ανάπτυξης Προωθώντας την αυξημένη επίγνωση και την αναζήτηση της εσωτερικής αλήθειας, ο φθορίτης μπορεί να τονώσει την πνευματική ανάπτυξη και την προσωπική ανάπτυξη. Μας δίνει το θάρρος και την αυτοπεποίθηση να εξερευνήσουμε νέες πνευματικές περιοχές και να συνδεθούμε με τις ανώτερες πτυχές της ύπαρξής μας.

«Πνευματικότητα δεν είναι να πολεμάς το σκοτάδι, αλλά να ανάβεις το φως».

Έκχαρτ Τόλε

1.3 Ιδιότητες φθορίτη - νοητικό επίπεδο


Πνευματική διαύγεια : Ο φθορίτης είναι μια εξαιρετική πέτρα για διαύγαση και πνευματική διαύγεια. Βοηθά στην εξάλειψη της σύγχυσης και των μπερδεμένων σκέψεων, επιτρέποντάς μας να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και να λαμβάνουμε σοφές αποφάσεις.


Βελτιωμένη συγκέντρωση Ο φθορίτης μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά μας να εστιάζουμε και να εστιάζουμε την προσοχή μας στα καθήκοντα ή τους στόχους μας. Είναι μια εξαιρετική πέτρα για όσους δυσκολεύονται να διατηρήσουν την προσοχή ή να ολοκληρώσουν έργα.


Αυξημένη διάνοια : Ο φθορίτης συνδέεται με την τόνωση και την ενίσχυση των πνευματικών ικανοτήτων. Βοηθά στη βελτίωση της ικανότητάς μας να μαθαίνουμε και να αφομοιώνουμε νέες πληροφορίες, διευκολύνοντας τη διαδικασία μάθησης και επίλυσης προβλημάτων.


  • Αυξημένη δημιουργικότητα : Ο φθορίτης μπορεί να διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, ανοίγοντας το μυαλό μας σε νέες ιδέες και προοπτικές. Είναι μια μεγάλη πέτρα για καλλιτέχνες, συγγραφείς και όποιον θέλει να εξερευνήσει και να εκφράσει ελεύθερα τη δημιουργικότητά του.

  • Αναλυτική και λογική σκέψη : Ο φθορίτης μπορεί να βελτιώσει τις δεξιότητες αναλυτικής και λογικής σκέψης μας. Μας βοηθά να αξιολογούμε αντικειμενικά τις καταστάσεις και να βρίσκουμε πρακτικές λύσεις στα προβλήματά μας, χωρίς να επηρεαζόμαστε από συναισθήματα ή προκαταλήψεις.

«Όταν το μυαλό σου είναι καθαρό και ήσυχο, ολόκληρη η ζωή σου γίνεται καθαρή και ήσυχη».

Ajahn Chah

1.4 Οφέλη του φθορίτη – υγεία, σώμα


Ο φθορίτης είναι γνωστός για την ικανότητά του να επηρεάζει και να υποστηρίζει πολλαπλά όργανα και συστήματα στο ανθρώπινο σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα όργανα και συστήματα που θεωρούνται ότι επηρεάζονται πιο άμεσα από τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αυτά περιλαμβάνουν:

  1. Αναπνευστικό σύστημα Ο φθορίτης συνδέεται συχνά με την υγεία του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των πνευμόνων και των ανώτερων αεραγωγών. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αναπνευστικών παθήσεων όπως το άσθμα, η βρογχίτιδα και οι αλλεργίες.

  2. Κεντρικό νευρικό σύστημα Ο φθορίτης μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο κεντρικό νευρικό σύστημα, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες, του άγχους και της πνευματικής κόπωσης. Αυτό μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος στο σύνολό του.

  3. Ενδοκρινικό σύστημα Ο φθορίτης συνδέεται με την εξισορρόπηση του ενδοκρινικού συστήματος, το οποίο ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών στο σώμα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγεία των ενδοκρινών αδένων, συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς αδένα, επινεφρίδια, και την υπόφυση.

  4. Πεπτικό σύστημα Ο φθορίτης μπορεί να υποστηρίξει την υγεία του πεπτικού συστήματος προωθώντας την υγιή και ισορροπημένη πέψη. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κοιλιακής δυσφορίας, του φουσκώματος και άλλων πεπτικών προβλημάτων.

  5. Ανοσοποιητικό σύστημα Ο φθορίτης μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας το σώμα να αμυνθεί ενάντια σε λοιμώξεις και ασθένειες. Υποστηρίζοντας την ανοσία, ο φθορίτης μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της συνολικής υγείας του σώματος και στην πρόληψη ασθενειών.


Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επίδραση του φθορίτη σε διαφορετικά όργανα και συστήματα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το άτομο και τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τη μοναδική του ενέργεια. Η τακτική χρήση φθορίτη σε πρακτικές ενεργειακής εξισορρόπησης και επούλωσης μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στη γενική υγεία και ευεξία μας.


Για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε την υγεία σας ασφαλή, συμβουλευτείτε πάντα έναν γιατρό ή ειδικό πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε μορφή θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης κρυστάλλων.

«Όσοι έχουν υγεία έχουν ελπίδα και όσοι έχουν ελπίδα έχουν τα πάντα».

- Αραβική παροιμία

2. Top 10 οφέλη του ημιπολύτιμου λίθου φθορίτη

  • Συναισθηματική εξισορρόπηση : Ο φθορίτης σταθεροποιεί και εξισορροπεί τις συναισθηματικές καταστάσεις.
  • Πνευματική διαύγεια : Βελτιώνει τη συγκέντρωση και τη σαφήνεια της σκέψης.
  • Τόνωση της δημιουργικότητας : Αυξημένη έμπνευση και παραγωγή νέων ιδεών.
  • Ενεργειακή προστασία : Αποτελεί ασπίδα ενάντια στις αρνητικές ενέργειες.
  • Συναισθηματική θεραπεία : Υποστηρίζει τη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων και συναισθηματικών πληγών.
  • Υποστήριξη της ασυλίας : Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα για την καταπολέμηση λοιμώξεων.
  • Εξισορρόπηση τσάκρα : Ευθυγραμμίζει και ενεργοποιεί τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.
  • Μείωση του στρες : Προκαλεί μια κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης, μειώνοντας το άγχος.
  • Προώθηση της πνευματικής κατανόησης : Υποστηρίζει τη σύνδεση με την εσωτερική σοφία και τις πνευματικές πτυχές της ύπαρξης.
  • Ενίσχυση της ζωτικότητας : Ενεργοποιεί σώμα και πνεύμα, δίνοντας ζωντάνια και κίνητρο.

Ο καθένας μπορεί να αισθανθεί και να ερμηνεύσει αυτά τα αποτελέσματα και τα οφέλη με μοναδικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες και εμπειρίες. Σας παροτρύνουμε να αφήσετε τη διαίσθησή σας και τις αισθήσεις σας να σας καθοδηγήσουν.

«Οι κρύσταλλοι είναι ποιήματα σκαλισμένα από τα χέρια του χρόνου, κρατώντας μέσα τους τα μυστικά όλης της ύπαρξης».

3. Ενσωμάτωση φθορίτη στην καθημερινή ζωή, πρακτικοί τρόποι χρήσης

Ο φθορίτης μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας ζωή με διάφορους τρόπους για να αυξήσετε την ευημερία και την ευημερία σας με συνέπεια.

3.1 Διαλογισμός, χαλάρωση, κρυσταλλοθεραπεία με φθορίτη


Ο φθορίτης, ένας ουσιαστικός σύμμαχος στο ταξίδι του διαλογισμού σας, μπορεί να φέρει αξιοσημείωτο βάθος και διαύγεια στην πνευματική σας πρακτική.


Επιλογή τόπου και θέσης: Πριν ξεκινήσετε τον διαλογισμό φθορίτη, επιλέξτε προσεκτικά ένα ήσυχο και άνετο μέρος για να καθίσετε ή να ξαπλώσετε. Τοποθετήστε φθορίτη μπροστά σας, στο μέτωπο ή το στήθος σας, ή κρατήστε τον στο χέρι σας για να συνδεθείτε πιο βαθιά με την ενέργειά του. Αφήστε τη διαίσθησή σας να σας καθοδηγήσει στην επιλογή της καταλληλότερης θέσης για εσάς.


Καθορισμός πρόθεσης: Πριν ξεκινήσετε το διαλογισμό, διευκρινίστε την πρόθεσή σας. Μπορείτε να στοχεύσετε να συνδεθείτε με τη βαθιά ενέργεια του φθορίτη, να απελευθερώσετε το μυαλό σας από σκέψεις ή να βελτιώσετε τη συγκέντρωσή σας. Να είστε ανοιχτοί και δεκτικοί στις εμπειρίες που θα έχετε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.


Ξεκινήστε το διαλογισμό: Ξεκινήστε εστιάζοντας την προσοχή σας στην αναπνοή σας. Νιώστε τον αέρα να εισέρχεται και να βγαίνει από τους πνεύμονές σας, επιβραδύνοντας τον ρυθμό αναπνοής σας καθώς χαλαρώνετε όλο και περισσότερο. Καθώς χαλαρώνετε, νιώστε την ηρεμιστική ενέργεια του φθορίτη να διαπερνά ολόκληρη την ύπαρξή σας.


Εξερευνώντας τις αισθήσεις: Καθώς διαλογίζεστε, παρατηρήστε τις αισθήσεις και τις σκέψεις που προκύπτουν στο μυαλό σας. Να είστε ενήμεροι για οποιαδήποτε ένταση ή ανησυχία και να τους επιτρέψετε να διαλυθούν σταδιακά υπό την επίδραση της ενέργειας φθορίτη. Οραματιστείτε την κρυσταλλική ενέργεια να ρέει μέσα στο σώμα σας, απελευθερώνοντας μπλοκαρίσματα και εξισορροπώντας τα τσάκρα σας.


Ολοκλήρωση του διαλογισμού: Στο τέλος του διαλογισμού, φέρτε αργά την προσοχή σας πίσω στην αναπνοή σας και στην παρούσα στιγμή. Νιώστε τον εαυτό σας να επιστρέφει σταδιακά στη συνείδηση και ανοίξτε τα μάτια σας όταν νιώσετε έτοιμοι. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναλογιστείτε την εμπειρία σας και να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για το πνευματικό σας ταξίδι με φθορίτη.

3.2 Κοσμήματα φθορίτη


Φορέστε κοσμήματα φθορίτη όπως κολιέ, βραχιόλια ή σκουλαρίκια για να επωφεληθείτε από την κρυστάλλινη ενέργεια με συνέπεια. Επιλέξτε κοσμήματα που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας για να επιτρέψετε την αποτελεσματική μετάδοση της ενέργειας φθορίτη σε όλο το σώμα σας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Φορώντας κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους σε επαφή με το δέρμα μπορεί να δημιουργήσει μια άμεση σχέση μεταξύ της λεπτής ενέργειας των κρυστάλλων και του σώματός μας. Αυτή η σύνδεση διευκολύνει μια σταθερή ροή ενέργειας σε ολόκληρο το ενεργειακό μας σύστημα, διατηρώντας την ισορροπία και τη ζωτικότητά μας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους γίνονται όχι μόνο αισθητικά αξεσουάρ, αλλά και διακριτικά εργαλεία αναζωογόνησης που μας περιβάλλουν κάθε στιγμή της ημέρας.

3.3 Πέτρα φθορίτη στην τσέπη, το πορτοφόλι ή το πορτοφόλι σας


Η μεταφορά ημιπολύτιμων λίθων στην τσάντα, το πορτοφόλι ή την τσέπη σας μπορεί να προσφέρει λεπτή και συνεχή υποστήριξη, φέρνοντας ισορροπία και θετική ενέργεια στην καθημερινή ζωή.


3.4 Τοποθέτηση φθορίτη στο σπίτι σας


Η τοποθέτηση φθορίτη στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια αρμονική ατμόσφαιρα και να προωθήσετε την ενεργειακή ισορροπία στο χώρο σας. Ακολουθούν μερικές προτάσεις για το πώς να τοποθετήσετε φθορίτη σε διαφορετικά δωμάτια ή περιοχές του σπιτιού σας:

  1. Υπνοδωμάτιο : Τοποθετήστε φθορίτη στην κρεβατοκάμαρα για να προωθήσετε τον ξεκούραστο ύπνο και να αφαιρέσετε τυχόν αρνητικές ενέργειες από τον υπόλοιπο χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κομμάτι φθορίτη στο κομοδίνο σας ή κάτω από το μαξιλάρι σας για να επωφεληθείτε από την καταπραϋντική του ενέργεια.

  2. Σαλόνι/σαλόνι : Στο σαλόνι ή στο χώρο χαλάρωσης, μπορείτε να εκθέσετε φθορίτη για να φέρετε μια ήρεμη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε κρυστάλλους φθορίτη σε ράφι, τραπεζάκι του καφέ ή συρταριέρα για να φέρετε μια πινελιά ομορφιάς και ισορροπίας στο δωμάτιο.

  3. Γραφείο/γραφείο : Στην περιοχή εργασίας ή μελέτης, ο φθορίτης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της πνευματικής διαύγειας. Τοποθετήστε ένα κομμάτι φθορίτη στο γραφείο ή τη βιβλιοθήκη σας για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί.

  4. Κουζίνα : Στην κουζίνα, ο φθορίτης μπορεί να φέρει ήρεμη και αρμονική ενέργεια κατά την προετοιμασία του φαγητού. Μπορείτε να τοποθετήσετε έναν κρύσταλλο φθορίτη στον πάγκο εργασίας σας ή να ανοίξετε ράφια για να δημιουργήσετε έναν χώρο γεμάτο χαρά και έμπνευση ενώ μαγειρεύετε.

  5. Χώροι διαλογισμού και γιόγκα Εάν έχετε έναν ειδικό χώρο διαλογισμού ή γιόγκα στο σπίτι σας, τοποθετήστε φθορίτη σε αυτές τις περιοχές για να ενισχύσετε και να υποστηρίξετε την πνευματική ενέργεια. Μπορείτε να τοποθετήσετε κρυστάλλους φθορίτη γύρω από το στρώμα γιόγκα σας ή στον πνευματικό σας βωμό για να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για τις πνευματικές σας πρακτικές.


druzy.gr: 


«Οι κρύσταλλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας, για να ενισχύσουν και να τονίσουν την προσωπική δύναμη που υπάρχει ήδη στον καθένα μας. 

Δρουν ως καταλύτες για την εσωτερική μας ενέργεια και τις δυνατότητές μας. Οι άνθρωποι κατέχουν μια εντυπωσιακή δύναμη θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης και οι κρύσταλλοι έρχονται να ενισχύσουν αυτή την έμφυτη δύναμη. Μπορούν να μας υποστηρίξουν στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης και της μεταμόρφωσης, φέρνοντας σαφήνεια και ισορροπία στη ζωή μας. 

Καλλιεργώντας μια συνειδητή σχέση με τους κρυστάλλους, μπορούμε να συνδεθούμε πιο βαθιά με τη δική μας δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας θεραπεία και προσωπική ανάπτυξη.

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτά τα θαύματα της φύσης, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Συστάσεις druzy.gr:

Πώς μπορώ να καθαρίσω τον φθορίτη;

Για να καθαρίσετε τον φθορίτη και να τον φορτίσετε ενεργειακά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετές απλές και αποτελεσματικές μεθόδους. Ακολουθούν ορισμένοι προτεινόμενοι τρόποι:

  1. Νερό και ήπιο σαπούνι : Ο καθαρισμός του φθορίτη με ήπιο σαπούνι και νερό είναι μια από τις ευκολότερες και ασφαλέστερες μεθόδους. Ανακατέψτε ζεστό νερό με μερικές σταγόνες ήπιου σαπουνιού και χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή βούρτσα για να καθαρίσετε απαλά τον κρύσταλλο. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και σκουπίστε το προσεκτικά με μια μαλακή πετσέτα για να στεγνώσει.

  2. Αλάτι και νερό : Μια άλλη επιλογή για τον καθαρισμό φθορίτη είναι η χρήση διαλύματος αλμυρού νερού. Ανακατέψτε ζεστό νερό με θαλασσινό αλάτι σε ένα μπολ και μουλιάστε φθορίτη σε διάλυμα για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό και σκουπίστε.

  3. Σεληνόφωτο : Μια παραδοσιακή μέθοδος καθαρισμού των κρυστάλλων είναι η έκθεσή τους στο φως του φεγγαριού. Τοποθετήστε τον φθορίτη σε ένα μέρος όπου δέχεται το φως του φεγγαριού για τουλάχιστον λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Η ενέργεια του φεγγαριού θα καθαρίσει και θα φορτίσει τον κρύσταλλο με φρέσκια και αναζωογονητική ενέργεια.

  4. Μουτζούρα με θυμίαμα ή φασκόμηλο Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την τεχνική μουτζουρώματος για να καθαρίσετε τον φθορίτη από αρνητικές ενέργειες. Ανάψτε ένα ραβδί λιβάνι ή φασκόμηλο και περάστε τον κρύσταλλο μέσα από τον αρωματικό καπνό, εστιάζοντας στην πρόθεση να τον καθαρίσετε και να τον καθαρίσετε.

  5. Επαναφόρτιση με το φως του ήλιου : Για να φορτίσετε φθορίτη, μπορείτε να τον εκθέσετε στο φως του ήλιου για αρκετές ώρες. Τοποθετήστε το σε ένα μέρος όπου δέχεται άμεσο ηλιακό φως, όπως ένα παράθυρο ή έναν κήπο, και αφήστε το να φορτιστεί με την ενέργεια του ήλιου.

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να εκφράσετε την πρόθεσή σας να καθαρίσετε και να φορτίσετε τον φθορίτη με την ενέργεια που θέλετε.

Ποια είναι η σημασία του φθορίτη;

 Ο φθορίτης θεωρείται συχνά κρύσταλλος πνευματικής διαύγειας και συγκέντρωσης. Λέγεται ότι βοηθά στην εξάλειψη της σύγχυσης και των μπερδεμένων σκέψεων, επιτρέποντάς μας να σκεφτόμαστε πιο καθαρά και να λαμβάνουμε σοφές αποφάσεις.

Πόσοι τύποι φθορίτη υπάρχουν;

Ο φθορίτης είναι ένας εξαιρετικά διαφορετικός πολύτιμος λίθος που έρχεται σε μια εντυπωσιακή ποικιλία χρωμάτων και μοτίβων. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο γνωστούς τύπους φθορίτη:

  1. Βιολετί/μπλε φθορίτης : Ο μωβ φθορίτης είναι μία από τις πιο κοινές και γνωστές ποικιλίες, αναγνωρισμένη για τις αποχρώσεις του μοβ και του μπλε. Μπορεί επίσης να περιέχει λεπτές ζώνες λευκού ή πράσινου και μερικές φορές μπορεί να διαθέτει ενδιαφέροντα σχέδια λωρίδων ή κρυστάλλων.

  2. Πράσινος φθορίτης : Ο πράσινος φθορίτης είναι ένας άλλος δημοφιλής τύπος, που χαρακτηρίζεται από διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, από ανοιχτό πράσινο έως σκούρο πράσινο. Μπορεί να είναι διαφανές ή αδιαφανές και μερικές φορές μπορεί να έχει τόνους κίτρινου ή μοβ.

  3. Κίτρινος φθορίτης : Ο κίτρινος φθορίτης είναι λιγότερο κοινός από άλλες ποικιλίες και εκτιμάται για τις φωτεινές και φωτεινές αποχρώσεις του κίτρινου ή του χρυσού. Μπορεί επίσης να έχει τόνους πράσινου, λευκού ή μοβ.

  4. Λευκός φθορίτης : Ο λευκός φθορίτης βρίσκεται συχνά μαζί με άλλες ποικιλίες φθορίτη και μπορεί να είναι διαφανής ή αδιαφανής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοσμήματα ή ως διακοσμητική πέτρα στην εσωτερική διακόσμηση.

  5. Ροζ φθορίτης : Ο ροζ φθορίτης είναι μια σπανιότερη ποικιλία και χαρακτηρίζεται από λεπτές αποχρώσεις του ροζ και μοβ. Μπορεί επίσης να έχει λευκές ή πράσινες πινελιές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση ή συλλεκτικά αντικείμενα.

  6. Φθορίτης ουράνιου τόξου : Ο φθορίτης ουράνιου τόξου είναι μια εξαιρετική ποικιλία που παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και αποχρώσεων, δημιουργώντας ένα εφέ ουράνιου τόξου σε κρύσταλλο. Συχνά εκτιμάται για τη μοναδική ομορφιά της και για τις ισχυρές και ποικίλες ενέργειές της.