Sculptura amzonit albastru

AMAZONITE: Ιδιότητες, ενεργειακά οφέλη, σημασία

Echipa Druzy

|

|

9 min

Στον συναρπαστικό κόσμο των κρυστάλλων, ο αμαζονίτης διακρίνεται από τις μπλε-πράσινες αποχρώσεις του και την ηρεμιστική και εξισορροπητική του ενέργεια. Γνωστός ως η «Πέτρα του Θάρρους και της Αλήθειας», ο αμαζονίτης έχει εκτιμηθεί από την αρχαιότητα για την ικανότητά του να ενθαρρύνει την ειλικρίνεια, τη σαφήνεια και την ειλικρινή επικοινωνία. Αυτός ο υπέροχος κρύσταλλος όχι μόνο προσελκύει με τη φυσική ομορφιά του, αλλά προσφέρει επίσης πολλά οφέλη για το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα.

«Ο Αμαζονίτης, η πέτρα του θάρρους και της αλήθειας, φέρνει ειρήνη του μυαλού και πνευματική διαύγεια, επιτρέποντάς σας να εκφραστείτε ειλικρινά και να ζήσετε σε αρμονία με τον εαυτό σας και τους γύρω σας».

1. AMAZONITE: συναισθηματικά οφέλη


  1. Ηρεμία και γαλήνη : Ο αμαζονίτης έχει μια καταπραϋντική ενέργεια που βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους. Προωθεί μια κατάσταση ηρεμίας και γαλήνης, βοηθώντας σας να αντιμετωπίσετε καλύτερα τις συναισθηματικές προκλήσεις της ζωής.
  2. Ενθάρρυνση της ειλικρινούς επικοινωνίας : Ο αμαζονίτης διεγείρει τη σαφή και ειλικρινή έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων. Βοηθά στη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας, διευκολύνοντας τις ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις, οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε πιο αρμονικές και ισχυρότερες σχέσεις.
  3. Αυξημένη αυτοεκτίμηση : Αυτός ο κρύσταλλος βελτιώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Σας βοηθά να αναγνωρίσετε την προσωπική σας αξία και να εκφράσετε την αυθεντικότητά σας χωρίς φόβο κριτικής ή απόρριψης.
  4. Ελευθερία από φόβους και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα Το Amazonite σας βοηθά να εντοπίσετε και να απελευθερώσετε φόβους και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα που σας εμποδίζουν να ζήσετε τη ζωή σας στο έπακρο. Επιτρέπει έναν θετικό μετασχηματισμό και ένα άνοιγμα σε νέες ευκαιρίες.
Ο Αμαζονίτης είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όποιον θέλει να βελτιώσει τη συναισθηματική του κατάσταση, να βρει εσωτερική γαλήνη και να ζήσει σε αρμονία με τον εαυτό του και τους γύρω του. Με την ενσωμάτωση του αμαζονίτη στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε να βιώσετε βαθιά συναισθηματική θεραπεία και γενική ευημερία.

Βασικά προϊόντα για να ξεκινήσετε:

2. Ιδιότητες του AMAZONIT - το πνευματικό επίπεδο


Ο Αμαζόνιος είναι ένας κρύσταλλος με αξιοσημείωτες πνευματικές ιδιότητες, παρέχοντας υποστήριξη στη διαδικασία της πνευματικής ανάπτυξης και της εσωτερικής εξερεύνησης. 

Η απαλή και ηρεμιστική ενέργειά του καθιστά εύκολη τη σύνδεση με τις υψηλότερες διαστάσεις και την προώθηση της εσωτερικής αρμονίας. 

Εδώ είναι πώς ο αμαζονίτης επηρεάζει το πνευματικό επίπεδο και τη σύνδεσή του με τα τσάκρας:
Πνευματικές ιδιότητες του Αμαζονίου:
  1. Πνευματική διαύγεια και διαίσθηση : Ο Αμαζονίτης βοηθά να ανοίξει το μυαλό και να αποκτήσει πρόσβαση στη διαίσθηση, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε μηνύματα και καθοδήγηση από τα υψηλότερα επίπεδα. Διευκολύνει την πνευματική και πνευματική διαύγεια, βοηθώντας σε μια βαθιά κατανόηση του εαυτού μας και του σκοπού της ζωής.
  2. Ισορροπία και αρμονία Αυτός ο κρύσταλλος προάγει την ισορροπία μεταξύ σώματος, νου και πνεύματος. Η εναρμονιστική του ενέργεια βοηθά στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών ενεργειών και στη διατήρηση μιας κατάστασης εσωτερικής ειρήνης και ισορροπίας.
  3. Διαφάνεια και μετασχηματισμός : Ο Αμαζονίτης υποστηρίζει τη διαδικασία της πνευματικής μεταμόρφωσης. Διευκολύνει το άνοιγμα σε νέες προοπτικές και ευκαιρίες, προωθώντας την προσωπική και πνευματική ανάπτυξη.
  4. Διαλογισμός και πνευματική σύνδεση : Αυτός ο κρύσταλλος είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για πρακτικές διαλογισμού, βοηθώντας στην εμβάθυνση της κατάστασης της ενδοσκόπησης και στη σύνδεση με πνευματικούς οδηγούς. Η ηρεμιστική του ενέργεια δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για εσωτερική εξερεύνηση και για την επίτευξη υψηλότερων καταστάσεων συνείδησης.


Η σύνδεση του Αμαζονίτη με τα τσάκρας:
  1. Τσάκρα του λαιμού (Vishuddha) Ο αμαζονίτης συνδέεται στενά με το τσάκρα του λαιμού, διευκολύνοντας τη σαφή και ειλικρινή επικοινωνία. Βοηθά στην απεμπλοκή αυτού του τσάκρα, επιτρέποντας την ελεύθερη έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων. Διεγείρει τις δεξιότητες επικοινωνίας και βοηθά στην έκφραση της εσωτερικής αλήθειας.
  2. Τσάκρα της καρδιάς (Anahata) Ο Αμαζονίτης έχει επίσης μια ισχυρή σύνδεση με το τσάκρα της καρδιάς, προωθώντας την άνευ όρων αγάπη, τη συμπόνια και την ενσυναίσθηση. Διευκολύνει τη συναισθηματική επούλωση και την ενεργειακή ισορροπία, βοηθώντας να ανοίξει η καρδιά σε συναισθήματα αγάπης και αρμονίας.
Πρακτική χρήση του αμαζονίτη για τσάκρας:
  • Διαλογισμός : Τοποθετήστε τον αμαζονίτη στο τσάκρα του λαιμού ή στο τσάκρα της καρδιάς κατά τη διάρκεια του διαλογισμού για να διευκολύνετε το άνοιγμα και την εξισορρόπηση αυτών των ενεργειακών κέντρων. Εστιάστε στην αναπνοή σας και οραματιστείτε την ηρεμιστική ενέργεια του αμαζονίτη καθαρίζοντας και ενεργοποιώντας αυτά τα τσάκρας.
Ο αμαζονίτης είναι ένας ισχυρός και ευέλικτος κρύσταλλος που είναι ιδανικός για όσους θέλουν να βελτιώσουν την πνευματική τους κατάσταση και να προωθήσουν την ισορροπία και την αρμονία μεταξύ των τσάκρας. Με την ενσωμάτωση του αμαζονίτη στην καθημερινή σας ζωή, μπορείτε να βιώσετε θετική μεταμόρφωση και σημαντική πνευματική ανάπτυξη.


«Η διαίσθηση είναι ο ψίθυρος της ψυχής μας και η πνευματικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε να ακούμε και να κατανοούμε αυτόν τον θεϊκό ψίθυρο».

3. Ιδιότητες του AMAZONIT - το ψυχικό επίπεδο


Το Amazonite βελτιώνει τις δεξιότητες επικοινωνίας, διευκολύνοντας την έκφραση σκέψεων και ιδεών με σαφήνεια και συνοχή. 

Αυτός ο κρύσταλλος διεγείρει τη δημιουργικότητα και την έμπνευση, καθιστώντας τον ιδανικό για καλλιτέχνες και καινοτόμους. 
Το Amazonite υποστηρίζει επίσης τη μάθηση και τη μνήμη, βοηθώντας σας να αφομοιώσετε και να διατηρήσετε νέες πληροφορίες πιο αποτελεσματικά. Εξισορροπώντας τις ψυχικές ενέργειες, ο αμαζονίτης βοηθά στην ανάπτυξη μιας θετικής και εποικοδομητικής προοπτικής για τη ζωή. 
Επιπλέον, αυτός ο κρύσταλλος ενθαρρύνει τον αυτο-προβληματισμό και την ενδοσκόπηση, διευκολύνοντας μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού και των προσωπικών κινήτρων. 
Το Amazonite προωθεί την αυτοπεποίθηση και το θάρρος, υποστηρίζοντάς σας να επιτύχετε τους στόχους σας και να αξιοποιήσετε το πνευματικό σας δυναμικό. Στην ουσία, ο αμαζονίτης είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όποιον θέλει να βελτιώσει την ψυχική του κατάσταση και να επιτύχει ένα υψηλότερο επίπεδο διαύγειας και ισορροπίας.

"Τίποτα δεν είναι εντελώς καλό ή κακό. Η σκέψη μας το κάνει έτσι».

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Druzy.ro: 


«Οι κρύσταλλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας, αυτόν της ενίσχυσης και έμφασης της προσωπικής δύναμης που υπάρχει ήδη στον καθένα μας. 

Δρουν ως καταλύτες για την εσωτερική μας ενέργεια και τις δυνατότητές μας. Οι άνθρωποι διαθέτουν μια εντυπωσιακή δύναμη θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης και οι κρύσταλλοι έρχονται να ενισχύσουν αυτή την έμφυτη δύναμη. Μπορούν να μας υποστηρίξουν στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης και της μεταμόρφωσης, φέρνοντας σαφήνεια και ισορροπία στη ζωή μας. 

Καλλιεργώντας μια συνειδητή σχέση με τους κρυστάλλους, μπορούμε να συνδεθούμε πιο βαθιά με τη δική μας δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας θεραπεία και προσωπική εξέλιξη.

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτά τα θαύματα της φύσης, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Συστάσεις druzy.gr:

Πώς μπορώ να καθαρίσω τον Αμαζονίτη;

Ο καθαρισμός του prehnite είναι μια σημαντική διαδικασία για να διατηρηθεί η ενέργειά του καθαρή και αποτελεσματική. Εδώ είναι μερικές κοινές και αποτελεσματικές μέθοδοι καθαρισμού prehnite:

1. Καθαρισμός νερού

  • Τρεχούμενο νερό: Κρατήστε την πέτρα κάτω από τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού, καθώς μπορεί να βλάψει την πέτρα.
  • Θαλασσινό νερό: Διαλύστε το θαλασσινό αλάτι σε ένα μπολ με νερό και αφήστε την πέτρα σε αυτό το διάλυμα για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε καλά την πέτρα με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε το αλάτι.

2. Καθαρισμός με καπνό

  • Ραβδιά μουτζούρας: Χρησιμοποιήστε ένα ραβδί μουτζούρας φασκόμηλου, palo santo, ή θυμίαμα. Ανάψτε το ραβδί μουτζούρας και περάστε την πέτρα μέσα από τον καπνό που παράγεται για λίγα λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι ο καπνός αγγίζει όλα τα μέρη της πέτρας.
  • Εξοργίζω: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κώνους θυμιάματος ή αρωματικά ραβδιά. Αφήστε την πέτρα κοντά στην πηγή καπνού να καθαριστεί.

3. Καθαρισμός με ήχο

  • Θιβετιανά κύπελλα: Χρησιμοποιεί τον ήχο που παράγεται από ένα θιβετιανό μπολ για να καθαρίσει την πέτρα. Ο ήχος και η δόνηση μπορούν να βοηθήσουν στον καθαρισμό και την εξισορρόπηση της ενέργειας του prehnit.
  • Κουδούνια: Ο ήχος που παράγεται από τα κουδούνια μπορεί επίσης να βοηθήσει στον καθαρισμό της πέτρας.

4. Καθαρισμός με άλλους κρυστάλλους

  • Αμέθυστος: Τοποθετήστε τον πρεννίτη σε ένα σύμπλεγμα αμέθυστου ή σε ένα γεώδιο αμέθυστου για αρκετές ώρες. Ο αμέθυστος έχει καθαριστικές και καθαριστικές ιδιότητες.
  • Κρύσταλλος χαλαζία: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σύμπλεγμα χαλαζία ή ένα ραβδί χαλαζία για να καθαρίσετε τον πρεννίτη.

5. Καθαρισμός με το φως του φεγγαριού

  • Σεληνόφωτο: Τοποθετήστε το prehnite στο φως της πανσελήνου για να καθαρίσετε και να επαναφορτίσετε. Αφήστε την πέτρα έξω ή σε ένα περβάζι όπου μπορεί να λάβει άμεσο φως του φεγγαριού για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.

6. Εξαγνισμός με πρόθεση

  • Διαλογισμός και Πρόθεση: Κρατήστε την πέτρα στα χέρια σας και οραματιστείτε ένα καθαρό λευκό φως να περιβάλλει και να καθαρίζει την πέτρα. Ορίστε την πρόθεσή σας να καθαρίσετε και να επαναφορτίσετε το prehnite σας με θετική ενέργεια.

Συμπέρασμα

Η επιλογή της μεθόδου καθαρισμού εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τους διαθέσιμους πόρους. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά το prehnite, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε συχνά σε θεραπευτικές πρακτικές ή διαλογισμό. Αυτό θα διατηρήσει την ενέργεια της πέτρας καθαρή και αποτελεσματική.

Ποια είναι η έννοια του Amazonite;

Ο Αμαζονίτης είναι γνωστός ως η «Πέτρα του Θάρρους και της Αλήθειας» λόγω της ικανότητάς του να ενθαρρύνει την ειλικρίνεια, τη σαφήνεια και την ειλικρινή επικοινωνία. Αυτός ο γαλαζοπράσινος κρύσταλλος εκτιμάται για τις ηρεμιστικές και εξισορροπητικές του ιδιότητες, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες και του άγχους, προωθώντας μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας. Ο αμαζονίτης διεγείρει τη δημιουργικότητα και την έμπνευση, καθιστώντας τον πολύτιμο σύμμαχο για καλλιτέχνες και καινοτόμους. Βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση των θηλυκών και αρσενικών ενεργειών στο σώμα, προωθώντας την εσωτερική αρμονία και ισορροπία. Συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και το τσάκρα του λαιμού, διευκολύνοντας την άνευ όρων αγάπη, τη συμπόνια και την καθαρή έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων. Ο αμαζονίτης προστατεύει από τις αρνητικές επιδράσεις και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, δημιουργώντας μια προστατευτική ενεργειακή ασπίδα. Χρησιμοποιείται στο διαλογισμό για να βοηθήσει στη σύνδεση με υψηλότερες ενέργειες και στην πρόσβαση στη διαίσθηση. Στις σχέσεις, ο αμαζονίτης υποστηρίζει την ανοιχτή επικοινωνία και ειλικρινής, βοηθώντας στην επίλυση συγκρούσεων και στην ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών. Ουσιαστικά, ο αμαζονίτης είναι ένας ευέλικτος κρύσταλλος που προάγει το θάρρος, την αλήθεια και την αρμονία, φέρνοντας μια αίσθηση ευημερίας και ισορροπίας στη ζωή εκείνων που τον χρησιμοποιούν.

Για ποια ζώδια είναι κατάλληλος ο Αμαζονίτης;

Ο αμαζονίτης είναι ένας ευπροσάρμοστος κρύσταλλος κατάλληλος για όλα τα σημάδια λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του, αλλά ορισμένα σημάδια μπορούν να συντονιστούν ιδιαίτερα με την ενέργειά του. Εδώ είναι μερικά σημάδια για τα οποία ο αμαζονίτης είναι ιδιαίτερα ευεργετικός:

Σημάδια για τα οποία είναι κατάλληλος ο Αμαζονίτης

  1. Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου) :

    • Οι Παρθένοι, γνωστοί για την αναλυτική τους φύση και την προσοχή στη λεπτομέρεια, μπορούν να επωφεληθούν από την ηρεμιστική και ισορροπημένη ενέργεια του αμαζονίτη. Βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, παρέχοντας πνευματική διαύγεια και υποστήριξη στη λήψη αποφάσεων.
  2. Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου) :

    • Οι Υδροχόοι, όντας καινοτόμοι και προσανατολισμένοι στην πρόοδο, μπορούν να βρουν στον αμαζονίτη έναν σύμμαχο για την τόνωση της δημιουργικότητας και τη διευκόλυνση της σαφούς και ανοιχτής επικοινωνίας. Ο Αμαζονίτης υποστηρίζει επίσης την ανεξαρτησία και την πρωτοτυπία των Υδροχόων.
  3. Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου) :

    • Οι Ταύροι εκτιμούν τη σταθερότητα και την ασφάλεια και ο αμαζονίτης τους δίνει μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας. Αυτός ο κρύσταλλος βοηθά στη διαχείριση των συναισθημάτων και στη διατήρηση μιας θετικής προοπτικής για τη ζωή.
  4. Δίδυμοι (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου) :

    • Οι Δίδυμοι, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακοί και περίεργοι, μπορούν να επωφεληθούν από τις ιδιότητες του αμαζονίτη που βελτιώνουν τις δεξιότητες επικοινωνίας και ενισχύουν την πνευματική διαύγεια. Ο Αμαζόνιος βοηθά τους Διδύμους να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με συνεκτικό και αρμονικό τρόπο.
  5. Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου) :

    • Οι Ζυγοί, που αναζητούν αρμονία και ισορροπία στη ζωή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αμαζονίτη για να διατηρήσουν τη συναισθηματική ισορροπία και να ενθαρρύνουν αρμονικές σχέσεις. Η ηρεμιστική του ενέργεια βοηθά στη μείωση των συγκρούσεων και στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης.

Αν και αυτά τα ζώδια μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη συγγένεια με τον αμαζονίτη, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον κρύσταλλο για να επωφεληθεί από τις ηρεμιστικές, εξισορροπητικές και επικοινωνιακές του ιδιότητες. Ο αμαζονίτης είναι ένας ευέλικτος κρύσταλλος που μπορεί να φέρει σαφήνεια, ηρεμία και αρμονία στη ζωή οποιουδήποτε.