Floare de mina de celestit albastru

CELESTITE: ιδιότητες, έννοια, οφέλη, χρήση

Echipa Druzy

|

|

8 min

Σε έναν ταραχώδη και αγχωτικό κόσμο, η αναζήτηση της ειρήνης και της εσωτερικής ισορροπίας γίνεται προτεραιότητα για πολλούς από εμάς. Σε αυτό το ταξίδι προς την αρμονία, ο σελεστίτης, με τις λεπτές αποχρώσεις του μπλε και τη βαθιά ηρεμιστική του ενέργεια, ξεχωρίζει ως πολύτιμος σύμμαχος. Γνωστός και ως η πέτρα των ουρανών, ο σελεστίτης όχι μόνο φέρνει βαθιά εσωτερική ειρήνη, αλλά διευκολύνει επίσης αξιοσημείωτες πνευματικές συνδέσεις.
Ο Σελεστίτης είναι σεβαστός για την ικανότητά του να ανοίγει τις πόρτες στα αγγελικά βασίλεια, επιτρέποντάς μας να συνδεόμαστε με τους πνευματικούς οδηγούς μας και να λαμβάνουμε θεϊκή καθοδήγηση. Αυτή η εξαιρετική πέτρα αποπνέει μια απαλή δόνηση που ευθυγραμμίζει και εξισορροπεί το τσάκρα του στέμματος και το τσάκρα του τρίτου ματιού, ενισχύοντας τη διαίσθηση και την πνευματική σοφία.
Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε σε βάθος τις ιδιότητες και τα οφέλη του celestite, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρακτικές διαλογισμού και θεραπείας, καθώς και την ειδική σύνδεσή του με ορισμένα ζώδια. Είτε είστε έμπειρος ασκούμενος είτε απλά αρχάριος στον κόσμο των κρυστάλλων, ο σελεστίτης μπορεί να σας φέρει μια αίσθηση ευεξίας και πνευματικής σύνδεσης που δεν έχετε βιώσει ποτέ πριν.

Ο Σελεστίτης είναι η πέτρα που μας φέρνει την ειρήνη του ουρανού στη Γη. Η απαλή και θεραπευτική του ενέργεια μας συνδέει με τα αγγελικά βασίλεια και μας περιβάλλει με μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας και διαύγειας. Είναι ένας φάρος θεϊκής σοφίας, που φωτίζει το μονοπάτι μας προς τη διαίσθηση και την πνευματική φώτιση.

1. Celestit: συναισθηματικά οφέλη

Ο Celestite είναι γνωστός για τα πολλά συναισθηματικά οφέλη του, βοηθώντας στην επούλωση και την εξισορρόπηση των συναισθημάτων. Εδώ είναι μερικά από αυτά τα οφέλη, που παρουσιάζονται με τη μορφή κουκκίδων:
  • Ήρεμη και εσωτερική γαλήνη : Αποπνέει μια απαλή και καταπραϋντική ενέργεια, η οποία βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους, προωθώντας μια κατάσταση ηρεμίας και εσωτερικής ειρήνης.
  • Ελευθερία από φόβους : Βοηθά στην απελευθέρωση των φόβων και των ανησυχιών, παρέχοντας θάρρος και αυτοπεποίθηση για την αντιμετώπιση συναισθηματικών προκλήσεων.
  • Επούλωση συναισθηματικού τραύματος : Διευκολύνει τη διαδικασία επούλωσης συναισθηματικών πληγών και απελευθέρωσης τραυμάτων του παρελθόντος, φέρνοντας μια κατάσταση άνεσης και απελευθέρωσης.
  • Ενθαρρύνοντας τη συμπόνια : Ενισχύει τα συναισθήματα συμπόνιας και ενσυναίσθησης, βοηθώντας στην ανάπτυξη αρμονικών σχέσεων και στην κατανόηση των συναισθημάτων των γύρω σας.
  • Συναισθηματική διαύγεια : Βοηθά στην αποσαφήνιση των συναισθημάτων και των σκέψεων, επιτρέποντας την καλύτερη κατανόηση και διαχείρισή τους.
  • Συναισθηματική σταθερότητα : Συμβάλλει στη διατήρηση της συναισθηματικής ισορροπίας, στη μείωση των συναισθηματικών ταλαντώσεων και στην προώθηση μιας κατάστασης σταθερότητας και ισορροπίας.
  • Στήριξη σε περιόδους πένθους : Παρέχει παρηγοριά και συναισθηματική υποστήριξη σε περιόδους απώλειας και πένθους, βοηθώντας στην εξεύρεση εσωτερικής ειρήνης.
  • Βελτίωση σχέσεων : Διευκολύνει την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία στις σχέσεις, βοηθώντας στην επίλυση συγκρούσεων και στη δημιουργία βαθύτερων και υγιέστερων συναισθηματικών δεσμών.
  • Αφαίρεση αρνητικότητας : Βοηθά στον καθαρισμό των αρνητικών ενεργειών και στη διατήρηση ενός θετικού και υγιούς συναισθηματικού περιβάλλοντος.
  • Ανοίγοντας την καρδιά : Προωθεί την ανοιχτή καρδιά και τη δεκτικότητα στην αγάπη και τη γνήσια συναισθηματική σύνδεση.
Ο Celestite είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όποιον θέλει να βελτιώσει τη συναισθηματική του κατάσταση, να θεραπεύσει συναισθηματικές πληγές και να προωθήσει αρμονικές και ισορροπημένες σχέσεις.

Βασικά προϊόντα για να ξεκινήσετε:

2. Celestit Properties - το πνευματικό επίπεδο


Ο Κελεστίτης διευκολύνει την επικοινωνία με πνευματικούς οδηγούς και αγγέλους, επιτρέποντας την πρόσβαση στη θεϊκή σοφία και προστασία. Διεγείρει τις διαισθητικές και διορατικές δεξιότητες, βοηθώντας να αντιληφθεί λεπτές πραγματικότητες και να αναπτύξει ψυχικές ικανότητες. Είναι ένας εξαιρετικός κρύσταλλος για διαλογισμό, βοηθώντας στην επίτευξη βαθιών καταστάσεων ενδοσκόπησης και ηρεμίας. Προωθεί μια κατάσταση ηρεμίας και εσωτερικής ηρεμίας, μειώνοντας το στρες και το άγχος. Υποστηρίζει την πνευματική αναζήτηση και φώτιση, ανοίγοντας το δρόμο για υψηλότερη κατανόηση και διευρυμένη συνείδηση. Διευκολύνει την πνευματική θεραπεία καθαρίζοντας τις αρνητικές ενέργειες και προωθώντας μια αρμονική ροή ενέργειας. Δημιουργεί μια προστατευτική ενεργειακή ασπίδα, βοηθώντας στην απόκρουση των αρνητικών επιρροών και στη διατήρηση ενός καθαρού ενεργειακού πεδίου.

Η σύνδεση του Σελεστίτη με τα τσάκρα

Το τσάκρα του λαιμού (Vishuddha) επηρεάζεται θετικά από τον σελεστίτη, βοηθώντας στην έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων με σαφήνεια και ειλικρίνεια, διευκολύνοντας την ανοιχτή και αποτελεσματική επικοινωνία. Υποστηρίζει την έκφραση της εσωτερικής αλήθειας και της αυθεντικότητας στην επικοινωνία. 

Το τσάκρα του τρίτου ματιού (Ajna) επωφελείται από αυτόν τον κρύσταλλο διεγείροντας τις διαισθητικές και διορατικές ικανότητες, βοηθώντας στην ανάπτυξη της εξωαισθητηριακής αντίληψης. Βοηθά στην αποσαφήνιση των σκέψεων και στην εξάλειψη της πνευματικής σύγχυσης. 

Το τσάκρα του στέμματος (Σαχασράρα) ανοίγει από τον σελεστίτη, διευκολύνοντας τη σύνδεση με την παγκόσμια συνείδηση και τις θεϊκές ενέργειες, προωθώντας την πνευματική φώτιση. Ανοίξτε το δρόμο για την πρόσβαση στην ανώτερη σοφία και τη θεία γνώση.

Ο Σελεστίτης είναι ένας πολύτιμος κρύσταλλος για όποιον θέλει να βελτιώσει την πνευματική του πρακτική, να αναπτύξει τις διαισθητικές του ικανότητες και να διατηρήσει μια υγιή ενεργειακή ισορροπία. Είναι ιδανικό για διαλογισμό, θεραπεία και ενεργειακή προστασία, παρέχοντας μια βαθιά σύνδεση με τις ανώτερες σφαίρες και το θείο.


«Η διαίσθηση είναι ο ψίθυρος της ψυχής μας και η πνευματικότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε να ακούμε και να κατανοούμε αυτόν τον θεϊκό ψίθυρο».

3. Ιδιότητες Ουράνιο- νοητικό επίπεδο


Ο Σελεστίτης είναι ένας κρύσταλλος γνωστός για τα πολλά οφέλη του στο νοητικό επίπεδο, βοηθώντας στην αποσαφήνιση και την ισορροπία του νου. Εδώ είναι μερικά από αυτά τα οφέλη, που παρουσιάζονται με τη μορφή κουκκίδων:
  • Πνευματική διαύγεια : Βοηθά στην εξάλειψη της σύγχυσης και στην αποσαφήνιση των σκέψεων, διευκολύνοντας την σαφέστερη και πιο ομαλή σκέψη.
  • Εστίαση και εστίαση : Βελτιώνει την ικανότητα να παραμένετε συγκεντρωμένοι στις εργασίες, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της παραγωγικότητας.
  • Δημιουργικότητα και έμπνευση : Διεγείρει τη δημιουργικότητα και φέρνει έμπνευση, είναι χρήσιμη σε καλλιτεχνικές και πνευματικές δραστηριότητες.
  • Μνήμη και μάθηση : Βοηθά στη βελτίωση της μνήμης και διευκολύνει τη διαδικασία μάθησης βοηθώντας στη διατήρηση και ανάκτηση πληροφοριών.

  • Διαίσθηση και διάκριση : Ενισχύει τη διαίσθηση και βοηθά στην ανάπτυξη της διάκρισης, επιτρέποντας την καλύτερη αξιολόγηση των καταστάσεων και τη σοφή λήψη αποφάσεων.
  • Ψυχική αυτοπεποίθηση : Αυξάνει την εμπιστοσύνη στις δικές του διανοητικές και πνευματικές ικανότητες, ενθαρρύνοντας μια υγιή και ισχυρή ψυχική στάση.
  • Νοητική όραση : Διευκολύνει την ανάπτυξη ενός σαφούς και συνεκτικού οράματος για το μέλλον, συμβάλλοντας στον καθορισμό και την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.
Ο Celestite είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος για όποιον θέλει να βελτιώσει την ψυχική του κατάσταση, να αποκτήσει διαύγεια και ηρεμία και να προωθήσει τη δημιουργική και εμπνευσμένη σκέψη.

"Τίποτα δεν είναι εντελώς καλό ή κακό. Η σκέψη μας το κάνει έτσι».

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Druzy.ro: 


«Οι κρύσταλλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας, αυτόν της ενίσχυσης και έμφασης της προσωπικής δύναμης που υπάρχει ήδη στον καθένα μας. 

Δρουν ως καταλύτες για την εσωτερική μας ενέργεια και τις δυνατότητές μας. Οι άνθρωποι διαθέτουν μια εντυπωσιακή δύναμη θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης και οι κρύσταλλοι έρχονται να ενισχύσουν αυτή την έμφυτη δύναμη. Μπορούν να μας υποστηρίξουν στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης και της μεταμόρφωσης, φέρνοντας σαφήνεια και ισορροπία στη ζωή μας. 

Καλλιεργώντας μια συνειδητή σχέση με τους κρυστάλλους, μπορούμε να συνδεθούμε πιο βαθιά με τη δική μας δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας θεραπεία και προσωπική εξέλιξη.

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτά τα θαύματα της φύσης, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Συστάσεις druzy.gr:

Πώς μπορώ να καθαρίσω το CELESTITE;

Ο καθαρισμός του σελεστίτη είναι σημαντικός για τη διατήρηση και την επαναφόρτιση της λεπτής και πνευματικής ενέργειάς του. Εδώ είναι μερικές ασφαλείς και αποτελεσματικές μέθοδοι για τον καθαρισμό του σελεστίτη:

Μέθοδοι καθαρισμού για τον Celestite:

  1. Υποκαπνισμός :

    • Χρησιμοποιήστε καπνό φασκόμηλου, ξύλο palo santo ή λιβάνι για να καθαρίσετε τον σελεστίτη. Περάστε τον κρύσταλλο μέσα από τον πυκνό καπνό για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε τις αρνητικές ενέργειες.
  2. Σεληνόφωτο :

    • Τοποθετήστε το ουράνιο έξω ή σε ένα περβάζι κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτω από το φως του φεγγαριού, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Το άμεσο ηλιακό φως δεν συνιστάται επειδή μπορεί να βλάψει το χρώμα και τη δομή του σελεστίτη.
  3. Καθαρισμός κρυστάλλων :

    • Τοποθετήστε τον σελεστίτη σε ένα κρεβάτι κρυστάλλων χαλαζία ή αμέθυστου για λίγες ώρες. Αυτοί οι κρύσταλλοι έχουν καθαριστικές και επαναφορτιζόμενες ιδιότητες άλλων λίθων.
  4. Αλμυρού νερού :

    • Αν και δεν συνιστάται για όλους τους κρυστάλλους, μπορείτε να βυθίσετε τον σελεστίτη σε θαλασσινό νερό για μικρό χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει καλά τον κρύσταλλο στη συνέχεια για να αποφύγετε ζημιές.
  5. Ρέικι :

    • Εάν ασκείτε Reiki ή γνωρίζετε κάποιον που το κάνει, η ενέργεια Reiki μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει και να επαναφορτίσει το ουράνιο.
  6. Ήχους :

    • Χρησιμοποιήστε θιβετιανά κύπελλα, καμπάνες ή άλλα μουσικά όργανα για να δημιουργήσετε εξαγνιστικούς ήχους. Οι ήχοι μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αρνητικών ενεργειών από τον κρύσταλλο.
  7. Πρόθεση και απεικόνιση :

    • Κρατά τον ουράνιο στα χέρια του και οραματίζεται ένα λαμπρό λευκό φως να τον περιβάλλει και να τον καθαρίζει. Ορίστε την πρόθεση να καθαρίσετε και να επαναφορτίσετε τον κρύσταλλο.

Προειδοποιητική σημείωση:

Ο σελεστίτης είναι ένας σχετικά εύθραυστος κρύσταλλος που είναι ευαίσθητος στο νερό, τη θερμότητα και τις χημικές ουσίες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ήπιες μεθόδους καθαρισμού και να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση σε στοιχεία που θα μπορούσαν να βλάψουν τον κρύσταλλο.

Ποια είναι η έννοια του Celestite;

Ο Σελεστίτης είναι ένας κρύσταλλος βραβευμένος για την ηρεμιστική του ενέργεια και την ικανότητά του να διευκολύνει την πνευματική σύνδεση. Αυτό το λεπτό μπλε ορυκτό συνδέεται με τους αγγέλους και τα ανώτερα βασίλεια, προωθώντας την επικοινωνία με τους πνευματικούς οδηγούς και παρέχοντας θεϊκή προστασία. Το Celestite είναι γνωστό για τις ιδιότητές του να φέρνει εσωτερική ειρήνη και πνευματική διαύγεια, μειώνοντας το στρες και το άγχος. Βοηθά στο άνοιγμα και ενεργοποίηση του τσάκρα του τρίτου ματιού και του τσάκρα του στέμματος, διευκολύνοντας τη διαίσθηση και την πνευματική φώτιση. Χρησιμοποιείται στο διαλογισμό για την επίτευξη βαθιών καταστάσεων ηρεμίας και ενδοσκόπησης και θεωρείται πολύτιμος σύμμαχος για συναισθηματική θεραπεία, βοηθώντας στην απελευθέρωση τραύματος και φόβων. Το Celestite υποστηρίζει επίσης τη δημιουργικότητα και την έμπνευση, είναι χρήσιμο για καλλιτέχνες και όσους εργάζονται σε δημιουργικούς τομείς. Αυτός ο κρύσταλλος αποπνέει μια απαλή και θεραπευτική ενέργεια, καθιστώντας τον ιδανικό για όσους θέλουν να βελτιώσουν την κατάστασή τους πνευματική και ψυχική.

Για ποια ζώδια είναι κατάλληλο το Celetil;

Ο Σελεστίτης είναι ένας κρύσταλλος που μπορεί να ωφελήσει οποιοδήποτε ζώδιο λόγω των ηρεμιστικών και πνευματικών ιδιοτήτων του. Ωστόσο, ορισμένα σημάδια μπορεί να αντηχούν ειδικά με την ενέργειά του. Εδώ είναι μερικά σημάδια για τα οποία ο σελεστίτης είναι ιδιαίτερα κατάλληλος:

  1. Δίδυμοι (21 Μαΐου - 20 Ιουνίου) :

    • Οι Δίδυμοι συχνά αναζητούν γνώσεις και πνευματικές συνδέσεις. Το Celestite τους βοηθά να ξεκαθαρίσουν τις σκέψεις τους και να επικοινωνήσουν πιο αποτελεσματικά, παρέχοντας παράλληλα ηρεμία.
  2. Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου) :

    • Οι Ζυγοί αναζητούν ισορροπία και αρμονία στη ζωή τους. Η ηρεμιστική ενέργεια του σελεστίτη μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν εσωτερική γαλήνη και να διατηρήσουν τις αρμονικές σχέσεις τους.
  3. Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου) :

    • Οι Υδροχόοι είναι γνωστοί για την καινοτόμο προοπτική τους και τη σύνδεσή τους με τις υψηλότερες σφαίρες. Ο Celestite τους υποστηρίζει στις πνευματικές τους εξερευνήσεις και ενισχύει τη διαίσθησή τους.
  4. Ιχθείς (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου) :

    • Οι Ιχθείς είναι πολύ διαισθητικοί και ευαίσθητοι στις λεπτές ενέργειες. Ο Κελεστίτης εντείνει τη σύνδεσή του με τον πνευματικό κόσμο και του φέρνει διαύγεια και εσωτερική ειρήνη.
  5. Καρκίνος (21 Ιουνίου - 22 Ιουλίου) :

    • Οι καρκίνοι είναι συναισθηματικοί και συχνά χρειάζονται σταθερότητα και συναισθηματική προστασία. Ο Celestite τους δίνει μια αίσθηση ασφάλειας και τους βοηθά να εξισορροπήσουν τα συναισθήματά τους.

Αν και αυτά τα ζώδια μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από τις ιδιότητες του σελεστίτη, κάθε άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτόν τον κρύσταλλο για να φέρει περισσότερη σαφήνεια, ηρεμία και πνευματική σύνδεση στη ζωή του.