SHUNGIT:  proprietati, semnificatie, beneficii, utilizare

SHUNGITE: ιδιότητες, έννοια, οφέλη, χρήση

Echipa Druzy

|

|

8 min

Σε έναν σύγχρονο κόσμο γεμάτο τεχνολογίες και ενεργειακές επιρροές, συχνά αναζητούμε φυσικές λύσεις για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την ισορροπία μας. Ένα τέτοιο δώρο της φύσης είναι ο σουνίτης, ένα ορυκτό ηλικίας άνω των δύο δισεκατομμυρίων ετών και γνωστό για τις μοναδικές προστατευτικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Εγγενής στην Καρελία της Ρωσίας, ο σουνίτης είναι μια μαύρη, ανθρακική πέτρα που έχει τραβήξει την προσοχή των ερευνητών και των λάτρεις των κρυστάλλων λόγω της σπάνιας μοριακής δομής και των αξιοσημείωτων πλεονεκτημάτων της.
Ο σουνίτης φημίζεται για την ικανότητά του να απορροφά και να εξουδετερώνει αρνητικές ενέργειες και ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, καθιστώντας τον πολύτιμο σύμμαχο στην ψηφιακή εποχή.

«Ο σουνίτης είναι η προστατευτική πέτρα της σύγχρονης εποχής, γνωστή για την ικανότητά της να εξουδετερώνει τις αρνητικές ενέργειες και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Πάνω από δύο δισεκατομμύρια χρόνια, αυτή η πέτρα φέρνει ισορροπία και θεραπεία, παρέχοντας προστασία και καθαρισμό σε έναν όλο και πιο τεχνολογικό κόσμο.

1. SHUNGITE: συναισθηματικά οφέλη


Ο σουνίτης είναι γνωστός για τις πολλαπλές συναισθηματικά ευεργετικές ιδιότητές του. Εδώ είναι μερικά από αυτά, που παρουσιάζονται με τη μορφή κουκκίδων:
  • Συναισθηματική προστασία : Το Shungite δημιουργεί μια προστατευτική ασπίδα ενάντια στις αρνητικές ενέργειες και τις επιβλαβείς συναισθηματικές επιρροές, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός ασφαλούς και σταθερού συναισθηματικού περιβάλλοντος.
  • Συναισθηματική αποτοξίνωση : Βοηθά στην απελευθέρωση συσσωρευμένων αρνητικών συναισθημάτων, όπως ο θυμός, ο φόβος και η θλίψη, διευκολύνοντας μια διαδικασία συναισθηματικής κάθαρσης.
  • Απελευθέρωση συναισθηματικού στρες : Διευκολύνει την απελευθέρωση του στρες και των συσσωρευμένων εντάσεων, προωθώντας μια συνολική κατάσταση ευεξίας και ισορροπίας.
  • Συναισθηματική αναγέννηση : Υποστηρίζει τη διαδικασία της συναισθηματικής επούλωσης και αναγέννησης, βοηθώντας στην ανάκαμψη από συναισθηματικά τραύματα και δύσκολα γεγονότα.
Αυτές οι ιδιότητες καθιστούν το shungite έναν πολύτιμο σύμμαχο για όποιον θέλει να βελτιώσει τη συναισθηματική του κατάσταση και να διατηρήσει μια υγιή ισορροπία στην καθημερινή του ζωή.

Βασικά προϊόντα για να ξεκινήσετε:

2. Ιδιότητες του SHUNGITE - το πνευματικό επίπεδο


Ο σουνίτης δημιουργεί μια ισχυρή ασπίδα ενάντια στις αρνητικές ενέργειες και τις επιβλαβείς επιρροές, προστατεύοντας το ενεργειακό πεδίο του χρήστη. Βοηθά στον καθαρισμό και τον καθαρισμό της προσωπικής ενέργειας και του περιβάλλοντος, εξαλείφοντας τις χαμηλές και στάσιμες δονήσεις. Βοηθά στη διατήρηση μιας ισχυρής σύνδεσης με τη Γη, παρέχοντας σταθερότητα και ισορροπία σε περιόδους άγχους ή πνευματικής ανισορροπίας. Προσελκύει και ενισχύει τις θετικές ενέργειες, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό και αναζωογονητικό πνευματικό περιβάλλον. Διευκολύνει την προσωπική και πνευματική ανάπτυξη, βοηθώντας να ανακαλύψει και να κατανοήσει τον εαυτό του και τον σκοπό της ζωής πιο βαθιά. Είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για πρακτικές διαλογισμού, βοηθώντας στην εμβάθυνση της κατάστασης ενδοσκόπησης και στην πρόσβαση στα υψηλότερα επίπεδα συνείδησης. Υποστηρίζει τις θεραπευτικές διαδικασίες σε ενεργειακό επίπεδο, βοηθώντας στην αποκατάσταση και αναγέννηση του επηρεαζόμενου ενεργειακού πεδίου. Προάγει την πνευματική και πνευματική διαύγεια, διευκολύνοντας την καλύτερη κατανόηση των σκέψεων και πνευματικές διισθήσεις. Βοηθά στη δημιουργία μιας ισχυρότερης σύνδεσης με πνευματικούς οδηγούς και θεϊκές ενέργειες, καθιστώντας ευκολότερη τη λήψη πνευματικής καθοδήγησης και μηνυμάτων.


Σύνδεση των Σουνγκίτων με τα τσάκρα

Ρίζα τσάκρα (Muladhara) : Το Shungite είναι εξαιρετικό για γείωση, συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας ισχυρής σύνδεσης με τη Γη και παρέχοντας σταθερότητα και ενεργειακή ασφάλεια.

Τσάκρα ηλιακού πλέγματος (Manipura) : Βοηθά στον καθαρισμό και τον καθαρισμό των αρνητικών ενεργειών και των ενεργειακών τοξινών, συμβάλλοντας σε μια κατάσταση προσωπικής διαύγειας και δύναμης.

Τσάκρα του στέμματος (Σαχασράρα) : Διευκολύνει τη σύνδεση με τις θείες ενέργειες και την παγκόσμια συνείδηση, βοηθώντας να λάβετε πνευματική καθοδήγηση και έμπνευση.
Ο Σουνίτης είναι ένας εξαιρετικά ευέλικτος και πολύτιμος κρύσταλλος για όποιον θέλει να βελτιώσει την πνευματική του κατάσταση, να προστατεύσει και να εξαγνίσει την ενέργειά του και να προωθήσει την αρμονική και ισορροπημένη πνευματική ανάπτυξη.

Το ριζικό τσάκρα, ή Muladhara, είναι το ενεργειακό μας θεμέλιο, που μας συνδέει βαθιά με τη Γη και μας παρέχει σταθερότητα, ασφάλεια και μια σταθερή βάση για πνευματική ανάπτυξη. Όταν αυτό το τσάκρα είναι ισορροπημένο, αισθανόμαστε γειωμένοι, ασφαλείς και ικανοί να εκδηλώσουμε τις προθέσεις μας στη φυσική πραγματικότητα.

3. Σουνίτης και εξουδετέρωση ακτινοβολίας


Ο σουνίτης αναγνωρίζεται για τη μοναδική του ικανότητα να εξουδετερώνει την ακτινοβολία και να προστατεύει από επιβλαβείς ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις. 

Αυτό το ορυκτό περιέχει φουλερένια, μια μορφή μοριακού άνθρακα με αντιοξειδωτικές και καθαριστικές ιδιότητες που είναι αποτελεσματικές στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και άλλων επιβλαβών σωματιδίων. 

Το Shungite είναι γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά και να εξουδετερώνει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από ηλεκτρονικές συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, δρομολογητές Wi-Fi και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. 
Η τοποθέτηση σουνίτη κοντά σε αυτές τις συσκευές μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της έκθεσης στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Φορώντας ένα αξεσουάρ σουνίτη, όπως ένα μενταγιόν ή βραχιόλι, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας προσωπικής ενεργειακής ασπίδας, προστατεύοντας το σώμα από επιβλαβείς ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. 

Η χρήση σουνίτη για ηλεκτρομαγνητική προστασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την ηλεκτρομαγνητική ευαισθησία, όπως πονοκεφάλους, κόπωση, αϋπνία και άγχος, βελτιώνοντας τη συνολική ευεξία και ενέργεια. 

Η τοποθέτηση shungite σε διαφορετικά μέρη στο σπίτι ή το γραφείο σας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό και τη βελτίωση της ποιότητας της ενέργειας του περιβάλλοντος, δημιουργώντας ένα υγιέστερο και πιο ισορροπημένο περιβάλλον.

Οι πρακτικές χρήσεις του σουνίτη για την εξουδετέρωση της ακτινοβολίας περιλαμβάνουν γκοφρέτες και δίσκους σουνίτη που μπορούν να συνδεθούν με ηλεκτρονικές συσκευές ή να τοποθετηθούν δίπλα τους για να απορροφήσουν και να εξουδετερώσουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Φορώντας κοσμήματα σουνίτη, όπως μενταγιόν, βραχιόλια ή δαχτυλίδια, μπορεί να παρέχει συνεχή προσωπική προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Επίσης, οι σφαίρες shungite και οι πυραμίδες είναι αποτελεσματικές για τοποθέτηση σε στρατηγικά σημεία στο σπίτι ή στο γραφείο, όπως κοντά σε υπολογιστές, τηλεοράσεις και δρομολογητές Wi-Fi. Μεγάλα μπλοκ και πλάκες σουνίτη μπορούν να τοποθετηθούν στις γωνίες των δωματίων ή κοντά σε σημαντικές πηγές ακτινοβολίας για να παρέχουν ευρύτερη προστασία.
Το Shungite είναι μια φυσική και αποτελεσματική λύση για την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και υγιέστερου περιβάλλοντος.

"Τίποτα δεν είναι εντελώς καλό ή κακό. Η σκέψη μας το κάνει έτσι».

Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Druzy.ro: 


«Οι κρύσταλλοι έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο στη ζωή μας, αυτόν της ενίσχυσης και έμφασης της προσωπικής δύναμης που υπάρχει ήδη στον καθένα μας. 

Δρουν ως καταλύτες για την εσωτερική μας ενέργεια και τις δυνατότητές μας. Οι άνθρωποι διαθέτουν μια εντυπωσιακή δύναμη θεραπείας και προσωπικής ανάπτυξης και οι κρύσταλλοι έρχονται να ενισχύσουν αυτή την έμφυτη δύναμη. Μπορούν να μας υποστηρίξουν στο ταξίδι της αυτοανακάλυψης και της μεταμόρφωσης, φέρνοντας σαφήνεια και ισορροπία στη ζωή μας. 

Καλλιεργώντας μια συνειδητή σχέση με τους κρυστάλλους, μπορούμε να συνδεθούμε πιο βαθιά με τη δική μας δύναμη και να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας θεραπεία και προσωπική εξέλιξη.

Αν θέλετε να αγοράσετε αυτά τα θαύματα της φύσης, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Συστάσεις druzy.gr:

Πώς μπορώ να καθαρίσω το Shungite;

Ο καθαρισμός του shungite είναι σημαντικός για τη διατήρηση και την επαναφόρτιση των ενεργειακών ιδιοτήτων του. Εδώ είναι μερικές ασφαλείς και αποτελεσματικές μέθοδοι για τον καθαρισμό του shungite:

Μέθοδοι καθαρισμού για Shungite:


  1. Αλάτι :
    • Τοποθετήστε το shungite σε ένα μπολ με θαλασσινό αλάτι για λίγες ώρες ή όλη τη νύχτα. Το αλάτι θα απορροφήσει αρνητικές ενέργειες. Μετά τον καθαρισμό, απορρίψτε το χρησιμοποιημένο αλάτι και ξεπλύνετε τον κρύσταλλο με καθαρό νερό.
  2. Σεληνόφωτο :

    • Αφήστε το shungite έξω ή σε ένα περβάζι κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτω από το φως του φεγγαριού, κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Το άμεσο ηλιακό φως δεν συνιστάται επειδή μπορεί να επηρεάσει το χρώμα και τη δομή του κρυστάλλου.
  3. Καθαρισμός κρυστάλλων :

    • Τοποθετήστε τον σουνίτη σε ένα κρεβάτι κρυστάλλων χαλαζία ή αμέθυστου για αρκετές ώρες. Αυτοί οι κρύσταλλοι έχουν καθαριστικές και επαναφορτιζόμενες ιδιότητες άλλων λίθων.
  4. Υποκαπνισμός :

    • Χρησιμοποιήστε καπνό φασκόμηλου, ξύλο palo santo ή λιβάνι για να καθαρίσετε τον σουνίτη. Περάστε τον κρύσταλλο μέσα από τον πυκνό καπνό για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε τις αρνητικές ενέργειες.
  5. Ήχους :

    • Χρησιμοποιήστε θιβετιανά κύπελλα, καμπάνες ή άλλα μουσικά όργανα για να δημιουργήσετε εξαγνιστικούς ήχους. Οι ήχοι μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αρνητικών ενεργειών από τον κρύσταλλο.

Πρόθεση και οπτικοποίηση:

  • Κρατήστε το shungite στα χέρια σας και οραματιστείτε ένα έντονο λευκό φως να το περιβάλλει και να το καθαρίζει. Ορίστε την πρόθεση να καθαρίσετε και να επαναφορτίσετε τον κρύσταλλο.

Ο σουνίτης είναι ένας ανθεκτικός κρύσταλλος και μπορεί να καθαριστεί χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους. Είναι σημαντικό να το καθαρίζετε περιοδικά, ειδικά αν το χρησιμοποιείτε συχνά για προστασία και θεραπεία.

Ποια είναι η έννοια του Shungite;

Ο σουνίτης φημίζεται για την ικανότητά του να απορροφά και να εξουδετερώνει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τις αρνητικές ενέργειες, παρέχοντας προστασία σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από σύγχρονες τεχνολογίες. Χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό του νερού, λόγω των ιδιοτήτων αποτοξίνωσης και αφαίρεσης ακαθαρσιών. Σε πνευματικό επίπεδο, ο σουνίτης θεωρείται ισχυρός σύμμαχος για την εξισορρόπηση των τσάκρα και την ενίσχυση των θετικών ενεργειών. Χρησιμοποιείται σε ενεργειακές θεραπείες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, τη μείωση της φλεγμονής και την ανακούφιση του πόνου. Οι ολιστικοί θεραπευτές εκτιμούν το shungite για την ικανότητά του να φέρνει πνευματική διαύγεια και συναισθηματική σταθερότητα, διευκολύνοντας μια βαθύτερη σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό. Αυτή η προστατευτική πέτρα θεωρείται ως ασπίδα ενάντια στις αρνητικές επιρροές, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός αρμονικού και υγιούς περιβάλλοντος.

Για ποια ζώδια είναι κατάλληλο το Shungite;

Το Shungite είναι ένας ευπροσάρμοστος κρύσταλλος, κατάλληλος για όλα τα σημάδια λόγω των προστατευτικών και θεραπευτικών ιδιοτήτων του. Ωστόσο, ορισμένα σημάδια μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από την ενέργειά του. Εδώ είναι μερικά σημάδια για τα οποία το shungite είναι ιδιαίτερα ευεργετικό:

  1. Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου) :

    • Ο Ταύρος εκτιμά τη σταθερότητα και την ασφάλεια και ο σουνίτης παρέχει ισχυρή προστασία από τις αρνητικές ενέργειες και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και αρμονικού περιβάλλοντος.
  2. Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου) :

    • Οι Παρθένοι συχνά ανησυχούν για την υγεία και την ευημερία. Το Shungite, με τις αποτοξινωτικές και καθαριστικές του ιδιότητες, είναι ιδανικό για την υποστήριξη ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής.
  3. Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου) :

    • Οι Αιγόκεροι είναι πρακτικοί και προσανατολισμένοι στο στόχο. Η σταθεροποιητική ενέργεια του σουνίτη μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της πνευματικής διαύγειας και εστίασης, υποστηρίζοντας την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.
  4. Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου) :

    • Οι Σκορπιοί είναι διαισθητικοί και συχνά έλκονται από μυστήρια και μεταμόρφωση. Το Shungite μπορεί να ενισχύσει τις θετικές ενέργειες και να βοηθήσει στην εξισορρόπηση των τσάκρας, διευκολύνοντας τις πνευματικές και συναισθηματικές μεταμορφώσεις.
  5. Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου) :

    • Οι Υδροχόοι, όντας καινοτόμοι και ανοιχτοί στις νέες τεχνολογίες, μπορούν να επωφεληθούν από την προστασία του σουνίτη από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, διατηρώντας έτσι την ενέργεια και την ευημερία τους.

Αν και αυτά τα σημάδια μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη συγγένεια με τον σουνίτη, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την πέτρα για να επωφεληθεί από την προστασία και τη θεραπεία που παρέχει.